رئیس هیئت مدیره سیمان استهبان:
نصفه و نیمه شدن تولید سیمان در فارس با قطع ناگهانی و سوال برانگیز گاز
ابراهیم غلام زاده رئیس هیئت مدیره سیمان استهبان گفت: قطع گاز کارخانه های سیمان استان، باعث شد تولید دراین کارخانه ها به نصف برسد و برخی نیز تعطیل شوند.
رئیس هیئت مدیره سیمان استهبان اظهار داشت: درحالی که امسال سرمای چندانی در کشور وجود نداشت و همچنین به دلیل شیوع کرونا ، مدارس ،آموزشگاه ها، بسیاری از مراکزخدماتی ،تفریحی گردشگری و مراکزاین چنینی که از مشترکان پرمصرف گاز بودند تعطیل شده اما وزیر نفت دستور داد به دلیل کمبود گاز برای سوخت رسانی به مشترکان خانگی گاز به دلیل سرمای هوا و کمبود این سوخت، گاز کارخانجات سیمان و نیروگاه ها قطع شود که این حرف به هیچ وجه پذیرفته نیست.
وی با بیان اینکه سرمای هوا تنها بهانه برای قطع گاز کارخانه ها بود اظهارداشت: شنیده شده ایران اقدام به صادرات گاز کرده و قطع گاز کارخانه ها با هدف تامین گاز صادراتی بوده که این وضعیت به هیچ وجه در شرایط فعلی کشور به صلاح تولید، اقتصاد و کشور نیست. غلام زاده تصریح کرد: وظیفه دولت تامین زیرساخت های تولید از جمله گاز است اما متاسفانه درکمال بی توجهی به تولید کشور، شاهدبودیم که این زیر ساخت اصلی به یک باره قطع می شود آن هم در سالی که به نام سال جهش تولید نام گذاری شده است.
وی تاکید کرد: این وضعیت متاسفانه کاهش شدید تولید را به دنبال داشته به گونه ای که تولید کارخانه های سیمان استان فارس به نصف رسیده و دو کارخانه سیمان نی ریز و سیمان قیر و کارزین تعطیل شدند. وی با بیان اینکه برخی کارخانه ها به دلیل نوع طراحی امکان استفاده از مازوت به عنوان سوخت جایگزین را ندارند گفت: برخی کارخانه هایی هم که می توانند از سوخت مازوت به عنوان سوخت جایگزین گاز استفاده کنند به دلیل مشکل در حمل و نقل قادر به تامین مازوت لازم برای تولید نیستند. غلام زاده با بیان اینکه گاز کارخانه های سیمان بدون هیچ برنامه واعلام قبلی قطع شد اظهار داشت : اعلام نشده چه زمانی گاز قطع و چه زمانی وصل می شود و بدین ترتیب کارخانه داران را در بلاتکلیفی گذاشته اند. رئیس هیئت مدیره سیمان استهبان گفت: ابتدا 50 درصد گاز کارخانه ها را قطع کردند و سپس کل آن را واعلام کردند که باید از سوخت مازوت به جای گاز استفاده کنید. وی با بیان اینکه مازوت تحویلی به کارخانه ها کیفیت لازم را ندارد تاکید کرد متاسفانه این وضعیت باعث شده به خط تولید آسیب جدی وارد شود. غلام زاده گفت علاوه بر کاهش تولید صدمه به ماشین آلات تولید به دلیل استفاده از سوخت غیر استاندارد مازوت، قیمت مازوت هم 4 برابر گاز پای کارخانه ها آب می خورد. به عبارت دیگر با وجود اینکه میزان تولید نصف شده و درآمد کارخانه ها به حداقل ممکن رسیده است اما قیمت سوخت چهار برابر شده است که این وضعیت دیر یا زود تولید را از پا در می آورد. وی بیان داشت علاوه بر کاهش تولید باعث تلاطم شدید در بازار سیمان شده و این بازار را با کمبود مواجه کرده است که این وضعیت به ضرر مصرف کنندگان است. وی تاکید کرد مکاتبات بسیاری از سوی وزارت صمت، استاندار محترم استان فارس ، نمایندگان مردم فارس درمجلس شورای اسلامی و دیگر مسئولین مرتبط با وزارت نفت برای حل این مشکل صورت گرفت اما به نتیجه لازم نرسیدیم.